Saga etern al unui pionier

De la crearea sa, marca BFGoodrich s-a facut cunoscuta prin pionieratul sau, prin dorinta de a impinge tot mai departe limitele de performanta. Din aceasta stare de spirit au aparut multe inovatii in domeniul anvelopelor. Este o istorie mitica, alcatuita dintr-o succesiune de provocari care au fost infruntate cu succes, de premiere importante si de fapte remarcabile care au marcat evolutia anvelopei.

SAGA UNUI ETERN PIONIER

Portrait du Dr. Benjamin Franklin Goodrich

Istoria BFGoodrich Tires incepe datorita Dr. Benjamin Franklin Goodrich, un antreprenor autodidact si vizionar, care in 1870 a infiintat o companie care avea sa devina una dintre cele mai bune si faimoase in lume in sectorul anvelopelor. Mostenirea BFGoodrich este rezultatul tuturor provocarilor si succeselor care ne-au permis facilitarea activitatii zilnice pentru un mare numar de automobilisti din toata lumea, transformand astfel condusul intr-o activitate mereu mai sigura si mai placuta. Pentru aceasta, miile de colaboratori isi pun la lucru imaginatia si ingeniozitatea pentru a dezvolta noi produse, mereu mai performante, animand un intreg sector al industriei automobilistice.

La BFGoodrich producem anvelope pentru cei care vor sa obtina ce e mai bun posibil din vehiculul lor, si care mai ales vor sa o faca intr-un mod placut. Daca sunteti atinsi de pasiunea condusului, sunteti de-ai nostri! Anvelopele noastre sunt elaborate de adevarati pasionati care-si petrec sfarsitul de saptamana luptandu-se cu drumurile stancoase sau cu asfaltul circuitelor din intreaga lume. Priceperea lor a fost recunoscuta cu titluri castigate in toate competitiile in care a fost implicata aceasta marca, de la asfaltul din Sebring pana la drumurile prafuite si abrupte din Baja. Acestia reprezinta axa centrala care asigura transferul de tehnologie de la masinile de curse la masinile de serie, si care permit companiei BFGoodrich sa propuna clientilor anvelope care sunt adevarate condensari de tehnologie, rezultate in principal din lumea competitionala, angajamentele de performanta, calitate si longevitate.

Historique - calendrier 1921

Totul incepe in 1870, cu inspiratia de geniu a Dr. Benjamin Franklin Goodrich care, cu sprijinul investitorilor locali, s-a lansat in crearea primei fabrici de anvelope din America de Nord, mai exact in Akron, Ohio.
in acele timpuri marca deja avea performanta in genele sale, si datorita acestui fapt Charles Cross Goodrich, fiul lui Benjamin, a infiintat primul centru de cercetare in Statele Unite. Consecinta directa: BFG se detaseaza de concurenta inca din 1903 furnizand anvelopele pentru un Ford Model A, prima masina care a traversat continentul nord-american de la est la vest.

Activitatea aeronautica era si ea activa in acea perioada, iar BFG a sesizat un mijloc de a spori mobilitatea persoanelor. Marca a obtinut recordul de viteza stabilit la 75 km/h in 1909 cu ocazia primei competitii internationale aeronautice organizata la Reims pe un avion al Curtiss Aeroplane Corporation. Idila cu aeronautica va continua cu noi provocari in anii 20. Este perioada recordurilor de distanta si a aventurierilor. BFGoodrich va echipa, in 1927, Spirit of Saint-Louis al lui Charles Lindbergh pentru ceea ce va ramane in istorie ca prima traversare a Atlanticului in avion.