BFGoodrich si competitia

BFGoodrich inregistreaza inca de la inceput performante insemnate in automobilismul sportiv, fiind, intre altii, primul fabricant de anvelope care a castigat pentru a doua oara consecutiv in 1915 legendara cursa a celor 500 mile din Indianapolis.

De asemenea, marca si-a facut o reputatie solida in disciplinele „off-road”, castigand concursul Baja 1000 in 1972. Acest succes la rally-raid este confirmat rapid de alte victorii la SCORE Baja 500 in 1983 si 1988, prin intermediul pilotilor Corky si Scott McMillin, si de prima Cupa Mondiala la Rally Raid in 1999. Marca atinge astfel performanta de a repurta nu mai putin de 21 victorii consecutive la Baja 1000 intre 1986 si 2007, devenind astfel referinta pentru competitiile americane off-road.

Succesul se raspandeste in anii ’90 la o mare varietate de discipline, atingand punctul culminant in 1994 cu victoria neo-zeelandezului Rod Millen pe cea mai faimoasa si dificila cursa din lume in Pikes Peak, pe o Toyota Celica cu anvelope BFGoodrich. Marca este exportata si in Africa, castigand Dakarul in 1999 prin intermediul lui Jean-Louis Schlesser.

Anul 2006 constituie un moment de turnura in istoria sportiva a companiei BFG – marca a participat la Campionatul Mondial de Rally WRC si i-a permis lui Sébastien Loeb sa castige titlul in cinci reprize consecutive si a insotit echipele Citroën si Ford la titlu. in cele din urma, in timpul scurtei prezente la WRC (2006 – 10), BFGoodrich a castigat toate titlurile pentru pilotii si constructorii aflati in joc. in plus, marca s-a implicat in IRC in 2007, repurtand victorii inca din primul an impreuna cu Peugeot.

in zorii noului mileniu, BFGoodrich isi intareste pozitia de lider in Rally-Raid monopolizand victoriile si titlurile in FIA Cross-Country Rally World Cup si la Dakar. in ultimii ani, marca adauga noi trofee la palmares, fie la SCORE Baja 1000 sau la Dakar, precum si castigand Australasian Safari in 2011 si 2012.

Astazi, palmaresul BFGoodrich in competitiile automobilistice numara peste 200 titluri la mai multe campionate americane off-road, 24 victorii la 1000, 10 titluri consecutive la Cupa Mondiala FIA pentru Raliurile Tot-Teren, precum si 8 succese la Dakar, ultimul in 2012 cu Stéphane Peterhansel pe Mini. Brandul este un jucator important in numeroase competitii locale, mai ales in America de Nord unde calitatea anvelopelor BFGoodrich se experimenteaza pe o mare varietate de suprafete, pe pamant, nisip, teren stancos sau chiar carosabil, datorita incredibilei polivalente a produselor BFGoodrich.